Informacije za udeležence

Spoštovani,

Tavčarjevi dnevi so velik dogodek, zato je prav, da pri organizaciji mislimo tudi na podrobnosti, zaradi katerih bo lahko dogodek tekel bolj gladko in v kar največje zadovoljstvo udeležencev.

I. KAKO PRITI NA TAVČARJEVE DNI

Od doma se odpravite pravočasno, računajte na jutranjo prometno špico v Ljubljani in na čas za iskanje parkirišča. Planirajte svoj prihod v Mons ob osmi uri. Ob iskanju parkirnega mesta naj vas pomiri tale misel: Hitreje je priti do Monsa iz 15 minut oddaljenega parkirišča, kot pa se peljati iz Ljubjane v Portorož. Tudi parkirnina v Ljubljani stane manj kot stane gorivo do Portoroža.

PARKIRANJE

Hotel Four Points by Sheraton, v okviru katerega deluje Kongresni center Mons, ima precej veliko parkirišče, ki pa je vseeno je precej premajhno, če se bo vsak udeleženc strokovnega srečanja pripeljal s svojim avtomobilom. Na parkirišču bo lahko parkiralo do 250 avtomobilov, po principu »kdor prej pride«. Za optimalno izrabo parkirnih prostorov bodo skrbeli uslužbenci parkirišča. Organizator predlaga, da če je le mogoče, naj se več udeležencev pripelje skupaj z enim avtomobilom. Za tiste, ki ne boste dobili parkirnega mesta pred hotelom, obstaja nekaj možnosti parkiranja v radiusu do 15 minut (peš) od hotela / kongresnega centra

PARKIRIŠČE TEHNOLOŠKI PARK, cena 1,00€ na uro

PARKIRIŠČE POT ROBERTA BLINCA, cena 0,40€ na uro

AVTOBUS MESTNEGA PROMETA: Do kongresnega centra je mogoče priti tudi z avtobusom mestnega prometa številka 14, izstop na postajališču Pot rdečega križa, od koder je do kongresnega centra peš le še 15 minut. Avtobus vozi vsakih 10-15 minut. Spodbujamo Ljubljančane in študente medicine, da uporabijo to opcijo prihoda na kongres.

II. RECEPCIJA

  1. Recepcija za udeležence, ki so se prijavili preko spletne strani in plačali kotizacijo.
  2. Recepcija za predavatelje, moderatorje, prve avtorje posterjev, vabljene goste.
  3. Recepcija za udeležence, ki so oproščeni kotizacije (študenti, upokojeni zdravniki, farmacija) in ostali.

Da bi registracija čim hitreje potekala, bomo imeli registracijske pulte ločene glede na »status« udeleženca. Prosimo, da se postavite v pravilno vrsto:

GARDEROBA

Garderoba za plašče bo v sobah Risba in Grafika pri spodnjem vhodu

POLNJENJE MOBITELOV

Na recepciji bo nekaj vtičnic, kjer bo mogoče polniti mobitele

III. ODMORI IN OKREPČILA

Program bo tekel brez formalnih odmorov. Vaš čas je preveč dragocen, da bi Vam predpisovali odmore med strokovnim programom. Tudi strokovnih vsebin kongresa bi bilo veliko manj, če bi ga prekinjali s polurnimi pavzami. Ker vemo, da vsakega zanima nekaj drugega, smo udeležencem omogočili, da se do določene mere sami odločijo, katere teme in strokovne vsebine bodo spremljali / poslušali, kdaj si bodo ogledali pester nabor posterskih predstavitev, in kdaj si bodo vzeli odmor za kavo, kosilo in ogled farmacevtske razstave.

Kava se servira od 10:00-12:00 in od 15:00-17:00. Za vsakega udeleženca je v vsakem odmoru namenjena 1 kava/čaj. Dodatna okrepčila lahko kupite v hotelskem baru.
Kosilo se streže v restavraciji hotela med 12:00 in 14:30. H kosilu sodi tudi ena pijača.
Večerja z glasbo in družabno srečanje bo v četrtek ob 20:00 uri.

IV. INTERAKTIVNOST

SLIDO

S svojimi pametnimi telefoni se boste prijavili v omrežje (Ime omrežja FourPoints; Geslo: fourpoints). V internetnem brkljalniku boste odprli aplikacijo SLIDO (https://www.sli.do/) in vtipkali kodo TD2019. Preko te aplikacije boste med predavanji lahko zastavljali vprašanja in pošiljali komentarje.

POVRATNE INFORMACIJE ZA ORGANIZATORJE

Z željo, da bi v bodoče strokovni program še bolj približali udeležencem, bomo v okviru spletne strani www.tavcarjevi.si odprli komunikacijski forum, v okviru katerega Vas prosimo za mnenja v zvezi z vsebinami, organizacijo, idejami in sugestijami. Glede na to, da so vtisi o prireditvi najbolj sveži takoj po njej, Vas prosimo, da nam svoja mnenja sporočite tudi po tej poti.

V. VZPOREDNI DODATKI H GLAVNEMU DELU STROKOVNEGA PROGRAMA

DELAVNICE

Vzporedno z glavnim strokovnim programom (z vabljenimi predavanji) bodo potekale tudi tematske delavnice. Zaradi zagotavljanja čimvečje interaktivnosti je število udeležencev na posamezni delavnici omejeno. Naj vam ne bo žal, če se katere od delavnic ne boste mogli udeležiti, naslednje leto jih bomo zopet organizirali. Za vstop na delavnico potrebujete vstopnico, ki jo boste – skladno s predhodno prijavo – dobili na recepciji kongresa.

POMEMBNO: vstopnica velja do 3 minute pred začetkom delavnice. Če bodo 3 minute pred začetkom na delavnici prosta mesta, jih bodo lahko zasedli kandidati, ki bodo čakali v vrsti pred predavalnico.

POSTERSKE PREDSTAVITVE

V okviru sklopa PROSTE TEME, kamor s prispevki vabimo kar najširši krog slovenskih zdravnikov in študentov medicine, bo predstavljenih 46 tem. Vse udeležence kolegialno vabimo, da vsaj del svojega časa med kongresom posvetijo ogledu in izbiri najboljših posterjev. Dobili boste glasovalni listič, na katerem boste označili tri posterje, ki so vam najbolj všeč. Vaš glas bo prispeval k izbiri najboljšega posterja. Podelitev nagrad bo na sporedu pred zaključkom prireditve, v petek, 8. novembra 2019 ob 18:45.

KNJIGA INTERNA MEDICINA

Knjigo Interna medicina 2018 bo mogoče kupiti oba dneva med 12 in 14 uro na recepciji. Cena je 70 Evrov, potrebujete gotovino (bankomat je v hotelu). Druga opcija je, da knjigo vplačate na tekoči račun knjigotrštva BUČA d.o.o. trr: SI56 0310 8100 0001 129, prevzamete pa na recepciji Tavčarjevih dni.

Organizatorji

Tavcarjevi Dnevi 2019